حوزه دانشجویی و فرهنگی،اجتماعی
دکتر انگجی: بیش از 30 درصد بار تحصیلات تکمیلی در کشور بر دوش دانشگاه آزاد است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه بیش از 30 درصد بار تحصیلات تکمیلی در کشور بر دوش دانشگاه آزاد است، گفت: «امروزه ما متوجه می‌شویم که اگر این دانشگاه تاسیس نمی‌شد چه سرنوشتی به سراغ‌مان می‌آمد.»

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر سید جواد انگجی عصر دیروز در مراسم معارفه پرویز احدی سرپرست جدید دانشگاه آزاد اسلامی واحد عجب شیر با بیان اینکه راه‌اندازی این دانشگاه از ابتدا به خاطر نیازهای کشور بود، اظهار کرد: «ابزار قدرت در جهان امروزی علم است و هر کشوری که منابع علمی قدرتمندی را داراست، کشور پیشرفته به حساب می‌آید.»

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه مقام معظم رهبری نگران کاهش سرعت رشد علمی در کشور هستند، افزود: «مسئولان کشور و در راس مقام معظم رهبری در همه مراسمی که با دانشگاهیان دارند به توسعه و رشد علم تاکید می‌کنند.»

وی خاطرنشان کرد: «در سال 61 وقتی دانشگاه آزاد اسلامی تاسیس شد، مهر تایید امام خمینی (ره) باعث شد دهان مخالفان بسته شود تا این دانشگاه با قدرت کار خود را آغاز کند.»

انگجی ادامه داد: «در طول دوران تاسیس دانشگاه آزاد به غیر از 2 سال پیوسته این دانشگاه در حال رشد کمی و کیفی بوده و در دو سال اخیر با حضور دکتر میرزاده موضوع کیفی پیشرفت خوبی داشته است.»

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی عمده مراحل بحث اقتصاد مقاومتی را در دانشگاه‌ها دانست و افزود: «اگر میخواهیم بهره وری را زیاد کنیم باید فرمول این کار را از دانشگاه‌ها به اداره‌ها ابلاغ کنیم.»

وی با بیان اینکه دانشگاه‌ها باید جوابگوی حداقل نیازهای منطقه باشند، خاطرنشان کرد: «ما نمی‌خواهیم دانشگاهی داشته باشیم که صرفا به مسائل آموزشی بپردازد، دانشگاه‌های ما باید در تمامی حوزه‌ها پیشرو و صاحب‌نظر باشند.»

امام جمعه عجب‌شیر نیز در این مراسم با توجه به حدیثی از پیامبر اسلام گفت: «اگر ما امروز به عظمت علم پی بردیم پیامبر اکرم (ص) در زمان خود به این مسئله پی برده بود.»

حجت‌الاسلام محمود شربیانی خاطرنشان کرد: «مسائل فرهنگی یکی از مسائل مهم در دانشگاه‌هاست و باید در اولویت اول برنامه‌های دانشگاه باشد و با یک دید باز به آن نگاه شود.»

وی افزود: «بر اساس گزارش‌ها، دانشگاه آزاد از نظر علمی فقط 13 درصد رشد داشته است و این زیبنده دانشگاهی با این چنین امکاناتی نیست.»

شربیانی با توجه به شناخت دیرینه خود از «احدی» اظهار کرد: «وی فردی پایبند به اصول و عقاید اسلامی است و به نوبه خود این انتصاب را به مردم شریف عجب‌شیر تبریک عرض می‌کنم.»

وی گفت: «امیدواریم وی با همکاری هیات علمی و کارکنان این واحد دانشگاهی بتواند روزی نام شهرستان عجب‌شیر را در استان و کشور مطرح کند.»

فرماندار عجب‌شیر هم در این مراسم خواستار تعامل سازنده دانشگاه آزاد با ادارات شهرستان شد و اظهار کرد: «تعامل سازنده‌ای دانشگاه آزاد اسلامی با مسئولان شهرستان می تواند فعل همدلی و همزبانی را صرف کند و باعث ترقی این مجموعه شود.»

ابراهیم طاهری افزود: «چنانچه دولت و ملت همدل و همزبان باشند، این همدلی می‌تواند باعث سربلندی نظام مقدس جمهوری اسلامی باشد و امیدوارم با تعامل خوبی که بین دانشگاه و سایر مسئولان خواهد بود، دانشگاه آزاد اسلامی بتواند گام‌های موثری را در پیشرفت حوزه‌های علمی و فرهنگی بردارد.»

وی تصریح کرد: «امروزه نقش دانشگاه‌ها در غالب کشورهای جهان متحول شده و رسالت دانشگاه به تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص محدود نمی‌شود بلکه دانشگاه‌ها و مؤسسه‌های تحقیقاتی در واقع امید جوامع تلقی می‌شوند و مهمترین و سازنده‌ترین نقش را در تحول و پیشرفت جوامع و حل مشکلات ایفا می‌‌کنند.»

در ادامه پرویز احدی در راستای تبیین حرکت دانشگاه آزاد اسلامی در عرصه داخلی و بین المللی به تعریف قدرت و مولفه‌های آن از نقطه نظر تئوری‌های روابط بین الملل و علوم سیاسی پرداخته و با توجه به دو بعد تاثیر و توانایی آن از نقطه نظر رئالیست‌ها و نئورئالیست‌ها به نقش سازنده  آن از دیدگاه پسا ساختارگرایان پرداخت و به سیر تحول و کار بست قدرت از قدرت سخت به قدرت نرم و در نهایت قدرت هوشمند را بیان کرد.

تاریخ شمسی
1395/02/10